nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

George Bush agafa les regnes d'un país dividit amb el temps en contra

El republicà, que ja té les claus de la Casa Blanca, es reunirà amb Clinton i Gore

George W. Bush ha de pitjar l'accelerador de la transició si vol arribar preparat al 20 de gener, quan es convertirà en el 43è president dels Estats Units. Amb un país dividit i la meitat de temps que hagi tingut qualsevol dels seus antecessors, el governador de Texas i president electe dels EUA, George W. Bush, haurà de formar un govern en què hi tenguin cabuda republicans i demòcrates, i que sigui un reflex de la diversitat del país. Precisament, Bush viatjarà a Washington dilluns i dimarts que ve per reunir-se amb el seu rival en la cursa per la Casa Blanca, el demòcrata Al Gore, amb el president Bill Clinton i amb dirigents del Congrés, assenyalà ahir el seu company de fórmula i futur vicepresident, Richard Cheney.

Aquest assenyalà durant una conferència de premsa a McLean, Virginia (est del país) "on rebé simbòlicament les claus de les oficines de transició presidencial", que «pròximament» hi haurà «una tanda d'anuncis» de càrrecs a la Casa Blanca. «La transició ja està molt avançada», digué Cheney. El president electe ha de nomenar abans del 20 de gener centenars de funcionaris que hauran de ser investigats per l'FBI, cosa que pot dur setmanes.

En el seu primer discurs a la nació com a president electe, Bush va subratllar que servirà tots els ciutadans nord-americans de la mateixa manera i afegí que l'esperit que ha viscut a Texas durant els seus anys com a governador és el que vol traslladar a Washington. «Arribarà el moment de canviar les coses». «Em sent optimista per canviar el to a Washington», va subratllar. Bush va començar el seu discurs a la Cambra de Representants d'Austin agraint al poble americà la possibilitat que li han brindat en nomenar-lo president dels Estats Units, i va continuar dient que «el nostre país ha travessat un camí difícil que mai no hauríem imaginat que podia prolongar-se d'aquesta manera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris