nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'Institut Ramon Llull pel foment de la llengua catalana ja és realitat

L'organisme serà oficialment inaugurat el 17 de gener del 2001

70706

Un moment de la reunió del Patronat Ramon Llull ahir a Palma.

T. Ayuga.

L'Institut Ramon Llull, que té com a objectiu prioritari la promoció exterior de la llengua, la cultura i la literatura catalana, serà inaugurat el proper 17 de gener, segons anunciaren el conseller de Cultura, Damià Pons, i el seu homòleg català Jordi Vilajoana. El mes d'abril passat, els governs balear i català signaren un conveni en el qual s'establia la constitució d'aquest institut que coordinarà les polítiques de projecció exterior dels dos governs.

La filosofia d'aquest organisme es basa a aprofitar al màxim les noves tecnologies i, en aquest sentit, una de les seves primeres iniciatives serà la creació d'una pàgina web. En aquest sentit, el conseller català assegurà que «volem crear el primer institut virtual. Serà un centre real, que treballarà virtualment». «L'objectiu final és que aquest organisme es converteixi en el primer gran portal de la llengua catalana», afegí Vilajoana. La pàgina web de l'Institut Ramon Llull estarà connectada amb les 140 universitats d'arreu on s'ensenya català.

Per Damià Pons, aquest institut «es constituirà en el gran instrument de promoció de la llengua i la cultura catalanes, a més de ser l'exportador de les manifestacions culturals que es produeixin en el nostre àmbit lingüístic». D'altra banda, Pons i Vilajoana donaren a conèixer els acords que s'adoptaren en el transcurs de la reunió del patronat Ramon Llull, que té com a principal objectiu l'edició de les obres catalanes del beat.

El Patronat establí la publicació de dos volums anuals de les obres de Llull que publicarà l'Abadia de Montserrat. Es troben en preparació Lògica nova, Començaments de filosofia, Llibre d'Evast e Blanquerna i Començaments de medicina, juntament amb el Tractat d'astronomia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris