bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Gore tira la tavallola i deixa George Bush a les portes de la Casa Blanca

Ambdós líders es dirigiren a la nació després que la Cort anul·làs el recompte

El candidat republicà a presidir els Estats Units (EUA), George W. Bush, serà, si res ho impedeix, el pròxim ocupant de la Casa Blanca després que el Tribunal Suprem dels EUA deixàs sense esperances el seu rival, el demòcrata i vicepresident sortint Al Gore. De fet, ambdós es dirigiren la passada matinada (hora espanyola) a la nació americana. Primer ho va fer el líder democràta, per reconèixer la seva derrota, i després George Bush, aquest per anunciar que serà el pròxim president dels Estats Units.

El secretari general del Partit Demòcrata, Ed Rendell, fou el primer en demanar ahir al candidat demòcrata, Al Gore, que abandonàs la seva lluita per la Casa Blanca. El cap de la campanya de Gore, William Daley, en una breu declaració a la premsa, informà que el candidat demòcrata es dirigiria a la nació i que «ha ordenat als nostres partidaris a Florida suspendre totes les activitats per aconseguir el recompte de milers de vots dubtosos de l'elecció presidencial del 7 de novembre». Per la seva part, l'aspirant republicà i probable pròxim president dels Estats Units, GeorgeBush, mantenia un discret silenci, encara que es mostrava molt somrient davant les càmares en ser demanat si preparava el trasllat del seu despatx de governador de Texas, a Washington.

Aquest desenllaç va començar ahir quan el Tribunal Suprem dels Estats Units va anul·lar en un complex dictamen la sentència del Tribunal Suprem de Florida que autoritzava la realització de nous recomptes manuals dels vots en aquest Estat, i li va tornar a remetre- el cas perquè cerquin una solució alternativa que s'atengui als principis constitucionals. Així i tot, aquesta decisió per si sola implicava que no tornarien a realitzar-se recomptes manuals en els pròxims dies i, segons la majoria dels analistes, ja suposava un reconeixement a les aspiracions de George W. Bush de convertir-se en el pròxim president dels Estats Units. Set dels nou magistrats encarregats del cas, que varen escoltar les argumentacions de les dues parts dilluns passat, varen assenyalar que existeixen problemes d'índole constitucional en l'ordre del Tribunal Suprem de Florida d'efectuar nous recomptes manuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris