muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Les màfies d'immigrants divideixen la convenció contra el crim a Itàlia

Mayor i Garzón coincidiren a equiparar terrorisme i aquests delictes

Una sèrie de divergències, en particular sobre el delicat tema del tràfic d'immigrants, es perfilaren ahir en el curs de la Conferència de l'ONU sobre el crim organitzat que se celebra a Palerm (Sicília), on més de 50 països firmaren ja la convenció per perseguir les màfies internacionals. Dels prop de cinquanta països que firmaren oficialment la convenció des que s'obrí dimarts la conferència, segons la llista divulgada ahir per l'ONU, uns vint països no subscrigueren els protocols addicionals, sobre el tràfic d'éssers humans i sobre el tràfic d'immigrants clandestins.

Colòmbia, un dels països més afectats pel narcotràfic, rebutjà netament firmar el protocol sobre els immigrants. «Ens abstenem de firmar aquest protocol perquè es corre el risc d'enviar un missatge ambigu als xenòfobs», declarà el vicepresident colombià Gustavo Bell Lemus, en el curs de la seva intervenció. Països com la Xina, Algèria, Ucraïna i Zimbabwe tampoc no varen firmar els protocols. El protocol de la discòrdia, que segons els experts de l'Organització de Nacios Unides «no castiga l'immigrant, però si el traficant», constitueix un dels punts més delicats de les discussions en curs.

A l'esdeveniment Espanya advoca per equiparar el terrorisme a la delinqüència organitzada en futurs tractats internacionals, encara que tot instrument contra la criminalitat és ja lluita antiterrorista, coincidiren ahir a Palerm el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, i el jutge Baltasar Garzón. «La Convenció de Palerm és una passa més per lluitar contra el crim i contra el terrorisme d'ETA», digué Mayor Oreja després de firmar un text que tipifica internacionalment els delictes d'associació per a delinquir, «rentat» de diners, corrupció i obstrucció a la Justícia, fins ara només regulats per lleis nacionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris