nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La Cambra de Florida dóna a Bush els vots decisius d'esquena al Suprem

El Parlament elegí els 25 delegats republicans mentre la Cort continuava deliberant

85200

Entre els partidaris de Bush i de Gore n'han sortit uns que volen «The End», el final.

La Cambra de Representants de Florida va adoptar ahir dimarts una polèmica resolució que afavoreix el candidat republicà a la Casa Blanca, George W. Bush, en atorgar-li directament els 25 delegats de l'estat al Col·legi Electoral, tot i que la decisió encara ha de ser confirmada pel Senat estatal avui. Després de més de cinc hores de debats, la Cambra va aprovar la resolució por 79 vots contra 41. Dos parlamentaris demòcrates pertanyents a comtats conservadors hi votaren a favor.

Si el Senat de Florida "majoritàriament republicà" l'aprova en els mateixos termes, la resolució tindrà força de llei. No necessitarà ser així firmada pel governador de l'estat, Jeb Bush, germà menor del governador de Texas. El nomenament directe dels delegats al Col·legi Electoral (organisme de 538 compromissaris representants de tots els estats, que realment elegeix el president) pel Parlament de Florida està previst en la llei, en cas que sigui impossible arribar a un resultat clar dels comicis sis dies abans de la reunió del Col·legi, prevista enguany per al 18 de desembre.

Els demòcrates parlaren d'escàndol i de confiscació del vot popular per la decisió presa per la legislatura de Florida, ja que la Cort Suprema de la nació encara no ha decidit si han de reprendre's els recomptes manuals de vots en diversos comtats d'aquest estat. «Això és assegurar la imminència d'un desastre», va denunciar ahir dematí, abans de conèixer-se la decisió parlamentària, el representant demòcrata, Robert Wexler. «Nosaltres hem d'esperar la decisió de la Cort Suprema dels Estats Units», assenyalà Wexler, abans d'advertir que «tota acció que prengui la Cambra de Representants de Florida provocarà un major caos».

La vigília, Wexler s'havia mostrat contrari a una intervenció del legislatiu estatal en la designació dels electors, i assenyalà que «som als Estats Units, no a Cuba o a Rússia». Els demòcrates han deixat saber des de fa diversos dies que es disposen a respondre judicialment si el Congrés de Florida pren una decisió. En un altre pla de la batalla judicial per la Casa Blanca, la Cort Suprema de Florida va rebutjar ahir una apel·lació contra la validesa de més de 25.000 vots per corresponència dels comtats de Seminole i Martin, l'anul·lació de la qual hauria pogut canviar el resultat de l'elecció en aquest estat en favor del demòcrata Al Gore.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris