muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Carme Ruiz recull en un estudi l'evolució urbanística de Palma

L'autora ha enfocat el treball des d'un punt de vista sociològic

69226

Dibuix de Gabriel Alomar, autor d'una reforma urbanística.

L'urbanisme de la ciutat de Palma de Mallorca és el títol de l'estudi de Carme Ruiz que publica l'editorial El Far com a tercer número de la col·lecció L'Esparrall dedicada a autors novells. El llibre serà presentat demà dimecres al centre de Cultura de Sa Nostra, en un acte que tindrà la presència de Pere A. Salvà, catedràtic de Geografia Humana de la UIB (Universitat de les Illes Balears) i autor del pròleg que introdueix l'estudi.

La idea principal amb la qual Ruiz indentifica el seu llibre és que «l'estudi de l'urbanisme de Palma ens mostra una ciutat en constant evolució». Amb aquesta obra, Ruiz vol aportar dades «a la relació entre la política urbana i l'estructura social». Ruiz creu que l'urbanisme no és «patrimoni exclusiu de l'arquitectura i el dret, sinó que ha d'estar obert a altres disciplines com la sociologia, la història urbana o la ciència política, la geografia i l'economia entre altres». Per aquest motiu, el punt de vista que predomina en el treball és el sociològic.

El llibre està estructurat entorn a quatre grans blocs. El primer d'ells és un capítol introductori i el segon fa referència a l'estat de la qüestió de les diferents escoles de sociologia urbana que teoritzen sobre el canvi urbà. Posteriorment, Ruiz se centra en l'estudi de Palma, recorrent a la història de l'evolució urbanística dividint el capítol en tres apartats, la ciutat antiga, la ciutat moderna i la ciutat postmoderna. El llibre es tanca amb un capítol teòric sobre els canvis urbans als centres històrics de diferents ciutats, centrat sobretot, en el nucli antic de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris