muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La Cort xilena anul·la el processament i l'ordre de detenció contra Pinochet

La decisió va ser adoptada de manera unànime pels tres integrants de la Sala

La Cort d'Apel·lacions de Santiago va acceptar ahir el recurs d'empara presentat per la defensa d'Augusto Pinochet en contra de la resolució del jutge Juan Guzmán, que processà l'exdictador xilè el passat dia 1.

La decisió va ser adoptada de manera unànime pels tres integrants de la Cinquena Sala de la Cort d'Apel·lacions, els magistrats Miltion Juica, Carmen Carvajal i Raimundo Díaz, i suposa que s'anul·la l'acte de processament de Pinochet i l'ordre de detenció.

La contundència de la resolució va ser acollida amb alegria entre els defensors del desaforat senador vitalici i amb sorpresa i amargor per part dels querellants, que no obstant això reiteraren que apel·laran davant la Cort Suprema.

Segons el contingut de la decisió, de quatre pàgines, el tribunal de primera instància acollí el recurs perquè el jutge no ha pres una declaració indagatòria a l'imputat, que és un requisit indispensable per processar una persona.

El magistrat Guzmán, que acusà Pinochet de ser autor de 17 segrests i de 57 homicidis qualificats en el cas de la Caravana de la Mort, havia considerat com a declaració indagatòria les respostes de Pinochet a un qüestionari que va enviar-li, via exhort, l'any passat, mentre l'exgovernant militar estava detingut a Londres.

«El recurs ha estat acollit per un tecnicisme formal, i a la decisió no hi ha referència sobre el fons de l'acte de processament», destacà el misser querellant Carmen Hertz, que confirmà que es presentarà recurs de manera immediata davant la Cort Suprema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris