muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Bush obtindrà avui el suport per ser president si el Suprem no ho impedeix

L'alt tribunal pot acceptar el recompte de milers de vots a Florida i afavorir Gore

El Tribunal Suprem dels Estats Units, que durant 90 minuts escoltà ahir els arguments dels advocats demòcrates i republicans, es retirà a deliberar per determinar si ha de dur-se a terme el recompte manual de milers de vots a Florida, tal com ordenà fa uns dies el Tribunal Suprem d'aquest estat i que posteriorment es paralitzà a petició dels republicans. Avui fa 5 setmanes de la celebració de les eleccions i tot sembla indicar que els nou jutges de l'alt tribunal de Washington prendran una decisió tan prest com sigui possible. Per contra, si la decisió es torba més enllà d'avui, podria ocórrer que els 25 compromissaris es pronunciassin per George W. Bush, que seria elegit president.

El Col·legi Electoral haurà de fer oficial el nom del pròxim president el vinent dia 18 de desembre, encara que avui els compromissaris hauran de ser elegits en tots els estats. L'Assemblea Legislativa de Florida, de majoria republicana, té previst aprovar la llista dels 25 delegats que donarien suport a Bush. En el cas que el Tribunal Suprem dels Estats Units sentenciï a favor del vicepresident i els recomptes atorguin la victòria a Gore, es crearia una situació que hauria de ser resolta pel Congrés, ja que ha de decidir sobre si accepta o no la llista aprovada per la legislatura de Florida.

No obstant això, exhaurits aquests punts podria succeir que el Congrés no comptàs amb els 25 vots electorals de Florida, amb la qual cosa el nou president dels Estats Units s'eligiria sense tenir en compte els delegats d'aquest estat. En aquest cas, Gore podria guanyar la batalla per la Casa Blanca, ja que sense Florida disposa de 255 vots electorals, enfront dels 246 vots electorals que té el governador de Texas. Precisament, l'aspirant republicà a la Casa Blanca, George W. Bush, digué ahir que era «prudentment optimista» després de l'audiència davant la Cort Suprema dels Estats Units sobre la batalla presidencial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris