muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

«Les dones de Carles V», la cara més desconeguda del monarca

Sota el títol de Les dones de Carles V, la periodista i comtessa de Latores, María Teresa Àlvarez, parlarà avui vespre a les vuit a l'Arxiu Municipal de Can Bordils, de la figura d'aquest monarca espanyol, de qui enguany se celebra el 500è aniversari del seu naixement. Carles V fou el primer monarca que perfilà la idea d'una Europa unida i d'ell s'han escrit nombrosos estudis i biografies centrats en el seu vessant de governant i estadista, però deixant de banda, en molts casos, els aspectes més íntims de la seva vida.

María Teresa Àlvarez és l'autora d'una d'aquestes biografies, La pasión última de Carlos V. L'estudi, però, se centra en una època concreta de la vida de Carles V i aprofundeix en un dels seus aspectes més desconeguts: la seva relació amb les dones i, concretament, amb Bárbara Blomberg, que fou la seva darrera amant.

Àlvarez va néixer a Candàs (Astúries) i és llicenciada en Ciències de la Informació. Des de 1987 fa feina a Madrid, on assumí les tasques de subdirecció de Cultura i Societat de la televisió estatal. Actualment es dedica a l'elaboració de documentals, entre els quals figuren la sèrie Mujeres en la historia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris