nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Suprem dels EUA atura a Florida el recompte, tot i ser decisiu

Bush torna a reviure l'aspiració d'aconseguir així la Casa Blanca

El Tribunal Suprem dels Estats Units ordenà ahir que es paralitzàs el recompte manual de vots ordenat pel Suprem de Florida. Així, el Suprem donà parcialment la raó a Bush, però anuncià que demà escoltarà els arguments d'ambdues parts per prendre una decisió definitiva.

Just uns moments abans que es pronunciàs el Suprem dels EUA, el Tribunal d'Apel·lacions d'Atlanta havia decidit acceptar el recompte manual de vots a Florida, però no permetre la certificació dels resultats obtinguts fins que s'haguessin vist totes les apel·lacions en curs.

No obstant això, el Suprem dels EUA, la màxima instància judicial del país, en una decisió molt dividida, cinc jutges contra quatre, determinà aturar per ara el recompte i escoltar les parts demà. Aquesta decisió del Suprem de la nació representa una nova pilota d'oxigen per a la campanya de George W. Bush, que divendres passat rebé un dur cop en decidir el Suprem de Florida que es portassin a terme els recomptes manuals de més de 43.000 vots no adjudicats perquè les màquines no foren capaces de «llegir-les».

El recompte manual de vots havia començat a Florida ahir i, segons decidí el jutge Terry Lewis, hauria d'haver conclòs avui. Els jutges del Suprem que votaren a favor de la paralització del recompte manifestaren que, en la seva opinió, els arguments de Bush són més forts que els de Gore. Un dels jutges que hi votaren en contra considerà que «prevenir que el recompte es completi posarà inevitablement un nigul en la legitimitat de l'elecció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris