algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Barak dimiteix per sorpresa com a primer ministre d'Israel

Pren la decisió quan continua l'ona de violència desfermada entre israelians i palestins

76092

Mentre el primer ministre israelià, Ehud Barak, anunciava la seva dimissió, els palestins enterraven els morts durants els enfrontaments amb els jueus.

El primer ministre israelià, Ehud Barak, anuncià ahir la seva dimissió, després de sis mesos de greu crisi interna i enmig d'una sagnant onada de violència en els territoris palestins, que dura més de dos mesos. «Demà (per avui) presentaré la dimissió davant el president de l'Estat, Moshé Katsav, i després ho faré davant el Parlament (Knesset)», va dir Barak anit en una roda de premsa que convocà inesperadament, sorprenent cercles polítics nacionals.

La decisió del primer ministre Barak bloqueja, en principi, el projecte de llei presentat el mes passat per l'oposició per dissoldre el Parlament i avançar les eleccions, i que estava pendent de ser aprovat en segona i tercera lectura. Després de la dimissió del primer ministre, la llei israeliana estipula que en un termini màxim de seixanta dies hauran de celebrar-se eleccions per a cap de Govern, i no són necessaris comicis per al Parlament.

«He decidit demanar el vot de confiança del poble davant la situació d'emergència i les crítiques d'alguns cercles polítics sobre que no tenc el mandat del poble per continuar negociant un tractat de pau amb els palestins», va manifestar Barak per justificar la seva decisió.

En la seva intervenció davant els mitjans de premsa, transmesa en directe per ràdio i televisió a tota la nació, Barak explicà que prengué la decisió de dimitir després de consultar-ho amb la seva família, i perquè no volia posar el país davant un llarg i complicat procés electoral mentre afronta la revolta palestina a Cisjordània i Gaza.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris