lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Batalla campal a Niça contra la globalització

Entre els concentrats contra la cimera de la UE hi havia independentistes catalans, bascs i corsos

93010

Milers de persones ompliren els carrers per protestar per la cimera de la UE.

Vint policies ferits i quaranta-cinc manifestants detinguts és el resultat de la batalla campal que es dugué a terme a Niça i que enterbolí l'inici de la crucial cimera de la Unió Europea, dirigida a preparar el bloc de 15 països per a la inclusió d'una dotzena de nous membres. Niguls de fum omplien l'aire en els afores de la seu de la cimera, on policies antidisturbis mantenien a retxa els manifestants amb gasos lacrimògens i granades d'atordiment. Diversos líders dels països candidats a integrar la Unió Europea sortiren dels seus cotxes tossint i netejant-se els ulls, mentre es dirigien a la reunió.

Els manifestants, uns 10.000 segons la Policia, recorregueren els carrers propers a la seu fent estralls, calaren foc a un banc, llançaren pedres i pintaren murs amb consignes revolucionàries. «Volem bloquejar la cimera», va dir un manifestant emmascarat. «Europa no és una mercaderia». Els manifestants, entre ells independentistes bascs, catalans i corsos, feriren 20 agents de l'ordre, un d'ells de gravetat, segons fonts policíaques.

Responsables de la plataforma Niça 2000 —que agrupa associacions antimundialització, moviments de defensa dels drets de les dones i els immigrants, sindicats i organitzacions polítiques— no coneixien quants de manifestants resultaren ferits, encara que precisaren que dos d'ells eren espanyols i no hagueren de ser hospitalitzats.

Els manifestants, molts d'ells encaputxats, calaren foc a una agència del Banc Nacional de París i trencaren vidres d'una agència immobiliària, una companyia d'assegurances i diversos concessionaris d'automòbils, Volvo, Jaguar i Toyota. Un responsable de l'organització francesa antimundialització ATTAC, lamentà la violència d'alguns manifestants considerant que «això no condueix a res». Cap a migdia, els carrers de Niça recobraren la calma i l'ambient violent deixava pas gradualment a un ambient festiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris