algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Lagos cedeix a les pressions i convoca el Consell de Seguretat

El president xilè volgué deixar clar que no li feia gens de gràcia

El president de Xile, Ricardo Lagos, convocarà el Consell de Seguretat Nacional (Cosena) a petició dels caps militars, segons anuncià ahir en un missatge difós per ràdio i televisió.

Després de deixar clar que no li agrada aquesta instància, que molts analistes consideren un «enclavament autoritari» heretat de la dictadura, Lagos puntualitzà que la reunió del Cosena es produirà quan els tribunals resolguin sobre el recurs d'empara presentat per la defensa d'Augusto Pinochet per anul·lar el seu processament. «Com a president de tots els xilens entenc la inquietud expressada per un sector de la ciutadania com són les Forces Armades», afirmà.

«Els he d'escoltar a tots i per això he decidit citar el Consell de Seguretat Nacional, que és la instància institucional en la qual els uniformats poden formular els seus plantejaments als distints poders de l'Estat», afegí el mandatari. Puntualitzà que «com els tribunals de justicía han de decidir un recurs d'empara en relació al general Augusto Pinochet que és el que motiva aquesta inquietud, i perquè cap membre del Poder Judicial no se senti vulnerable en la seva independència per poder actuar, la citació al Cosena només es farà un cop que aquest recurs hagi acabat la seva completa tramitació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris