muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La Cort dóna un respir a Pinochet amb la paralització del seu processament

Els magistrats xilens acceptaren per unanimitat la petició de l'exdictador

76716

Els carrers s'ompliren de xilens que mostraren el seu rebuig a la decisió.

Els jutges integrants de la Cinquena Sala de la Cort d'Apel·lació de Santiago de Xile acolliren per unanimitat l'ordre de «no innovar» sol·licitada dilluns per la defensa de l'exdictador Augusto Pinochet, en el marc del processament dictat en contra seu com a coautor intel·lectual de 74 assassinats en el marc de la Caravana de la Mort. D'aquesta manera, es paralitza la notificació de reu i l'arrest domiciliari dictat pel magistrat Juan Guzmán en contra del senador vitalici, fins que es dicti el recurs d'empara interposat el cap de setmana passat pels advocats de l'excomandant en cap de l'Exèrcit.

Els ministres que adoptaren aquesta resolució són Milton Juica, Lamberto Cisternas i la suplent Carmen Carvajal. Els dos primers, en la seva oportunitat, votaren a favor de treure-li el fur parlamentari a Pinochet per poder sotmetre'l a procés. Mentrestant, l'advocat integrant de l'equip jurídic de la defensa de Pinochet, Ambrosio Rodríguez, elogià la decisió de la Cinquena Sala de la Cort d'Apel·lació de Santiago d'acollir l'ordre de no innovar en el cas de l'exmandatari.

Expressant la seva satisfacció, va dir que la mesura significa que se suspenen els efectes de la interlocutòria de processament, com també la notificació de la decisió del ministre de fur Juan Guzmán de sotmetre el general retirat a procés i la consegüent detenció preventiva. D'altre costat, el president xilè, Ricardo Lagos, en tornar de Mèxic, reiterà que no és partidari de convocar el Consell de Seguretat Nacional per analitzar la situació judicial de Pinochet, com han sol·licitat els comandaments militars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris