nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La UE prohibeix l'ús de proteïnes animals en la fabricació de farines

Amb la mesura temporal els quinze intenten eradicar la malaltia de les vaques boges

58718

Els ramaders europeus estan a l'espera d'una solució.

Els ministres d'agricultura dels 15 varen aprovar ahir la prohibició d'utilitzar proteïnes animals transformades en l'alimentació dels animals destinats al consum humà des de l'1 de gener i per un període de sis mesos, segons varen informar fonts del Consell. La prohibició no s'aplica a la utilització de farines de peix per a l'alimentació d'animals diferents als remugants, ni a les gelatines per a no rumiants, ni al fosfat bicàlcic. Tampoc no inclou la llet i productes lactis en l'alimentació del bestiar per a la producció de productes alimentaris. Així mateix, els Quinze varen acordar la prohibició d'exportar cap a països tercers aquest tipus de farines animals.

La decisió es va aprovar per una àmplia majoria qualificada, amb el vot en contra d'Alemanya, que la considerà insuficient "a nivell nacional va prohibir també els greixos" i de Finlàndia, que la considerà excessiva atès el seu baix nivell de risc de registrar casos de la malaltia, que està ratificat per un informe del Comitè Científic Director del passat estiu. El Consell de Ministres d'Agricultura de la UE, a més, estudien que el pressupost comunitari financiï un 70 per cent el valor dels animals que hauran de ser intervenguts per destruir-se.

La Comissió Europea va proposar als Quinze que destrueixin tots els caps majors de 30 mesos que no passin un test per detectar l'EEB. La proposta que es debat actualment preveu que la UE financiï un 70 per cent del valor d'aquests animals. Per la seva part, el Govern espanyol ha anunciat que no retirarà l'embarg al boví francès i irlandès, fins que no es vegin els efectes de la mesura comunitària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris