algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Suprem dels EUA i la Cort de Florida acosten George Bush a la Casa Blanca

Una sentència del màxim tribunal torna l'avantatge de 930 vots al republicà

Dues decisions del Tribunal Suprem dels Estats Units i de la Cort Superior de Florida varen acostar ahir encara més el candidat republicà, George W. Bush, a la Casa Blanca, en detriment del demòcrata i actual vicepresident, Al Gore.

Per una part, i en primer lloc per ordre en el temps, el Tribunal Suprem dels Estats Units va donar ahir la raó al candidat republicà a la presidència, George Bush, en ordenar a la Cort Superior de Florida que revisi la sentència per la qual va autoritzar prolongar el termini per al recompte manual de vots a l'«estat del sol», i incloure'l en els resultats finals de les eleccions. Aquesta decisió impugna, per tant, la sentència del tribunal de Florida que va permetre al vicepresident demòcrata, Al Gore, reduir la seva distància respecte del governador de Texas. El Suprem ordena a aquesta instància que revisi la seva sentència i l'expliqui amb major claredat.

D'altra banda, el jutge del comtat de Leon (Florida), Sanders Sauls, que havia de decidir sobre les 14.000 paperetes dubtoses que tots dos candidats es disputaven, va anunciar la seva decisió després d'haver examinat la sentència del Suprem i va negar, en una decisió feta pública ahir a les 23.00 hores de les Balears, la petició del vicepresident Al Gore d'ordenar el recompte manual dels milers de vots de les eleccions del set de novembre, de manera que assestà així un sever cop a les esperances presidencials del candidat demòcrata.

Un dels advocats d'Al Gore, David Boies, va afirmar que podria apel·lar immediatament la decisió d'ahir del jutge de Florida. Amb la decisió del Suprem dels EUA, Bush amplia el seu avantatge a 930 vots a Florida, el marge que havia obtingut abans dels recomptes manuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris