nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La defensa de Pinochet presenta un recurs per evitar-ne el processament

El text està a la Cort d'Apel·lacions i s'ha de resoldre en les pròximes 48 hores

89312

La gent sortí als carrers per celebrar la detenció domiciliària de l'exdictador Pinochet, ordenada pel jutge Juan Guzmán.

La defensa d'Augusto Pinochet presentà ahir un recurs d'empara amb la finalitat d'evitar l'acte de processament i arrest domiciliari dictat abans d'ahir en la seva contra pel jutge Juan Guzmán. El recurs fou presentat davant la Secretaria de la Cort d'Apel·lacions de Santiago per l'advocat Gustavo Collao, membre de l'equip jurídic de l'exdictador xilè.

La defensa del desafurat senador vitalici argumenta en el seu escrit que l'acte de processament s'ha de considerar il·legal i arbitrari, ja que el jutge Guzmán encara no ha interrogat Pinochet i tampoc no li han fet les proves mèdiques per saber si pot afrontar un judici.

Pinochet fou sotmès a procés i declarat reu abans d'ahir per ordre del jutge especial Juan Guzmán com a coautor i autor intel·lectual del segrest qualificat i homicidi de 74 detinguts poc després del cop d'Estat de 1973, cas que es coneix com a Caravana de la Mort i pel qual ja han estat processats vuit exoficials més d'Exercit.

La resolució judicial, que causà commoció en l'entorn de l'octogenari general, sorprengué la defensa perquè, aparentement, reverteix una resolució anterior del mateix jutge Guzmán, qui havia ordenat que se li practicassin exàmens mentals per determinar si el general en retir està en disposició d'afrontar un judici.

«Estimam que no havent-se dut endavant la declaració indagatòria no correspon dictar un acte de processament, i aquesta diligència està suspesa pel mateix jutge fins que li siguin practicats els exàmens mèdics», digué Collao. L'advocat defensor digué que la resolució del jutge Guzmán és «arbitrària» i insistí que Pinochet ha de ser sotmès a una revisió mèdica que, al seu judici, podria evitar-li un judici si es comprova que està incapacitat mentalment per afrontar el procés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris