algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Fox pren possessió com el primer president que no és del PRI en 71 anys

Ratifica el seu compromís amb la pau a Chiapas

Vicente Fox va fer una crida a la concertació política i ratificà ahir els seus compromisos contra la corrupció, la pobresa i la recerca de la pau a Chiapas, durant el seu discurs de presa de possessió de la Presidència de Mèxic.

Després de «prestar protesta», com es denomina l'acte de jurament a Mèxic, Fox es convertí en el president número 64 del país i en el primer que no pertany al Partit Revolucionari Institucional (PRI) en els darrers 71 anys.

Davant més de 1.600 convidats, entre els quals figuren quinze caps d'Estat d'Amèrica Llatina, delegacions de més de 160 països, nombroses personalitats de la política internacional, la cultura i els negocis, Fox afirmà que Mèxic inaugura una nova etapa democràtica en la qual «el president proposa i el Congrés disposa».

Durant un discurs de prop d'hora i mitja interromput en diverses ocasions per apluadiments de la bancada d'Acció Nacional (PAN), el partit del nou governant, i alguna altra pels crits del PRI, Fox instà les forces polítiques a dialogar i concertar per concloure amb èxit el procés de transició.

«Ara més que mai governar és dialogar, la força de la nació no pot venir d'un sol partit, és necessari l'enteniment, l'acord entre els diferents partits polítics», va dir.

Assegurà que el seu Govern encoratjarà les relacions amb el Congrés i els grups parlamentaris, retrà comptes davant les Cambres i consolidarà l'autonomia dels diferents poders.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris