algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La caiguda dels tecnològics a Wall Street arrossega les borses europees

A Madrid, es registrà un nou mínim històric de l'Íbex

La caiguda dels valors tecnològics a Nova York tornà a arrossegar les borses espanyoles a nous mínims històrics. Wall Street obrí la sessió a la baixa, en conèixer-se les xifres de vendes del fabricant d'ordinadors Gateway, que va fer que s'enfonsàs al Nasdaq un 4'21 per cent, mentre que el Dow Jones cedia un 0'69 per cent.

En una de les borses més afectades, la de Madrid, l'Íbex 35 tornà a marcar ahir un mínim històric en quedar en 9.214'50 punts, després d'una sessió marcada per les retallades, que s'accentuaren amb l'obertura a la baixa de Wall Street, en una jornada en la qual només quatre valors s'anotaren avanços. L'Índex General de Madrid cedí un 2'33 per cent i se situà en 887'10 unitats.

L'Íbex Nou Mercat retrocedí un 3'07 per cent i avui començarà la contractació en 4.084'40 punts.
La resta de les places del vell continent també registraren descensos significatius a l'aire que marcà Nova York, sense reaccionar a la decisió del BCE de mantenir els tipus, ja que havien descomptat que no es produiria una alça del preu dels doblers en la reunió d'ahir del Consell de Governadors. París perdé un 2'9 per cent, mentre que Londres deixà un 0'37 per cent. Frankfurt, en el tancament del mercat madrileny, cedia un 2'29 per cent.

Quant a Wall Street, el tancament d'ahir del Nasdaq, que caigué un 4'02 per cent, és el més baix en 15 mesos, i s'ubica un 49% per sota del màxim històric del març passat i un 36 per cent menys que el tancament de l'any passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris