nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Quatre homes armats segresten dos empresaris espanyols

Cap organització no ha reivindicat l'acció ni demanat rescat

Quatre emmascarats armats amb fusells kalashnikov segrestaren ahir dos empresaris espanyols quan es dirigien a l'aeroport de la capital de la república de Geòrgia. El vehicle monovolum Mercedes Benz en el qual anaven Francisco Rodríguez i Antonio Treviño, que treballen per a l'empresa mixta hispanogeorgiana Geomadera, va ser interceptat a les 04.15 hora local per un Opel Omega del qual davallaren els quatre emmascarats.

Fonts oficials informaren que l'Opel Omega aparegué posteriorment abandonat «en la carretera que du a la gorja de Pankisk», terra de ningú propera a la frontera amb la república russa separatista de Txetxènia. Quinze hores després del segrest, cap organització havia reivindicat l'acció ni sol·licitat cap quantitat com a rescat dels dos espanyols, afegiren. Vaga Abatelia, fiscal del districte de Sangori, proper a Tiflis, va dir que un tercer espanyol i president de Geomadera, Alejandro Marcoso (o Marcos) López «es troba actualment a Tiflis».

Inicialment i per la diferència idiomàtica i fonètica entre el georgià i el castellà, Abatelia identificà Treviño com Trimalo o Trimeño. El fiscal, qui obrí un expedient judicial en estar el lloc on es produí l'incident dins del seu districte, declarà que havia demanat al president de Geomadera «que no faci declaracions per no entorpir la investigació». Altres fonts de seguretat de Geòrgia informaren que més tard també aparegué el Mercedes Benz, matrícula OUB-915, «en una zona de Tiflis on se solen reunir ciutadans txetxens», refugiats de la guerra entre rebels islàmics i l'exèrcit rus.

Amb els espanyols viatjaven en el Mercedes dos ciutadans de Geòrgia que no foren segrestats, encara que el xofer «va ser apallissat», segons Abatelia. Tenguiz Majaradze, fiscal general de Tiflis, va dir que el xofer «prestarà declaració davant la Policia en la mesura que ho permeti el seu estat físic». Una altra font del Ministeri de Seguretat georgià indicà que després del segrest s'organitzà immediatament una comissió governamental per investigar les circumstàncies del succés. El conductor és el tinent coronel de l'Exèrcit georgià Ulik Kobiashvili.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris