nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Breus

• SÀHARA OCCIDENTAL

ONU allarga missió El Consell de Seguretat prolongà ahir quatre mesos, fins el 28 de febrer pròxim, la missió de les Nacions Unides en el Sàhara occidental per donar una oportunitat al Marroc i al Front Polissari d'aconseguir un acord entorn a la realització d'un referèndum. Els quinze membres del Consell de Seguretat votaren per unanimitat aquesta resolució prolongant el mandat de 230 observadors militars i 47 policies de la Missió de Nacions Unides per a l'organització del referèndum en el Sàhara occidental (Mimnurso). La Minurso fou desplegada des del 1991 en el Sàhara per supervisar el cessament del foc entre el Front Polissari i el Marroc.AFP.

• UNIÓ EUROPEA

Pesca al Marroc El ministre de Pesca del Marroc, Said Chbatou, i el secretari d'Estat d'Afers Estrangers, Taieb Fassi Fihri, varen presentar ahir al comissari europeu d'Agricultura, Desenvolupament rural i Pesca, Franz Fischler, la seva proposta per arribar a un acord de cooperació al sector pesquer. Les autoritats del Marroc s'han mostrat disposades que la flota comunitària pugui tornar a pescar als seus caladors, si bé han precisat que només els vaixells de determinades regions i no a totes les pesqueres.EP.

• KOSOVO

Victòria de Rugova L'exlíder polític de la guerrilla separatista albanokosovar, Hashim Thaci, reconegué ahir que el seu partit aconseguí només «un 40 per cent» dels vots en los comicis locals de dissabte. Però, lluny de felicitar el partit del pacifista Ibrahim Rugova, l'acusà de violacions de les normes electorals. També digué que, si Rugova realment fa comptes reunir-se amb el nou president de Iugoslàvia, Vojislav Kostunica, «no ho pot fer aquí a Kosovo; ho haurà de fer a Belgrad».EP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris