cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Un grup de militars se subleva contra el president Fujimori

El amotinats fugen amb un grup d'ostatges encalçats per l'Exèrcit

65810

Fujimori es reuneix amb alts comandaments de l'exèrcit.

L'Exèrcit peruà ordenà ahir reprimir la sublevació contra el president Alberto Fujimori d'uns 50 soldats que prengueren un important centre miner del sud del país. «El comando de l'Exèrcit ha disposat que es prenguin les accions amb el fi de revelar l'actitud adoptada... salvaguardant d'aquesta manera l'estabilitat política i social del país», va dir l'Exèrcit. Després d'aquest anunci, el sublevat tinent coronel Ollanta Moisés Humala abandonà amb alguns ostatges l'assentament miner de Toquepala.

El tinent coronel alliberà els treballadors de l'assentament miner, que abandonà amb alguns ostatges, entre ells, el cap de la seva unitat militar, el general Carlos Vardales. El mig centenar de militars sublevats sota el comandament del tinent coronel Humala sortí de l'assentament miner que havien pres fugint dels efectius del'Exèrcit peruà que ha convidat per sufocar la rebel·lió.

El cap militar rebel se sublevà ahir contra l'autoritat del president Alberto Fujimori i dels alts comandaments militars peruans. En declaracions a l'emissora Ràdio Programes del Perú, el tinent coronel rebel anuncià que s'havia aixecat contra el Govern perquè «s'ha arribat a una situació de crisi moral, social, política i econòmica».

Considerà que l'Exèrcit peruà està «degradat per un grup de generals que estan maltractant la institució». El tinent coronel Humala Tasso és comandant del grup d'artilleria antiaèria número 501, amb base a la localitat de Locumba, fronterer amb Xile.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris