nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

L'expo de Hannover fa balanç dos dies abans de finalitzar

Devers devuit milions de persones hauran visitat l'Exposició Universal de Hannover quan tanqui les seves portes demà, una xifra molt inferior a l'esperada, que els responsables de la mostra varen voler compensar amb altres números més positius del seu balanç.

Tanmateix, el «fantasma» dels 40 milions "la xifra prevista de visitants" no abandona els balanços. Els grans errors de càlculs provocaran un dèficit proper als 2.400 milions de marcs (240.000 milions de pessetes), que hauran d'assumir l'estat de la Baixa Saxònia i el Govern central. El forat no serà tan profund si s'atén als càlculs exposats ahir: una xifra equivalent a la del dèficit ha revertit en tots els nivells en concepte d'ingressos fiscals, segons dos estudis independents.

El conjunt del país n'haurà sortit beneficiat, a mitjà i llarg termini, segons apuntaren ahir els responsables de l'organització i la coordinació, insistint en la qualitat davant de la quantitat i en «la sed de cultura real» que hi han mostrat els visitants, demostrant que aquesta mena d'exposicions no podran ser substituïdes per Internet.

Hannover també ha aconseguit introduir novetats amb èxit, com la convidada no governamental, la celebració de diàlegs globals o el suport a set centenars de projectes de desenvolupament a tot el món. El parc temàtic, que es desenvolupa sota el lema «Home, natura i tecnologia», des de diverses àrees, és una altra de les idees originals que ha demostrat tenir un inesperat èxit de públic. A més, la logística ha permès que el volum de brossa generat hagi estat molt baix, i el notable augment del nombre d'entrades als darrers mesos demostra que el «boca a boca» funcionà o que els visitants n'estan satisfets.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris