nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Els kosovars voten de manera massiva en els seus primers comicis lliures

La multitud de votants obliga l'OSCE a ajornar unes hores el tancament dels col·legis

72968

Centenars de kosovars feien coa als col·legis electorals per poder votar en les primeres eleccions del país.

Els albanesokosovars acudiren massivament a les urnes per participar ahir a les eleccions municipals de Kosovo, considerades «històriques», fins el punt que hagué de ser ajornat el tancament dels col·legis electorals. A la ciutat d'Istok, els policies de l'ONU que controlaven l'entrada de l'escola primera en què estaven instal·lades onze meses electorals hagueren de recórrer a un escamot de nou guàrdies civils espanyols per posar ordre.

L'alt representat de Nacions Unides a Kosovo, Bernard Kouchner, expressà ahir a Pristina el seu «orgull» pel bon desenvolupament de les eleccions municipals a la província i elogià la «dignitat» dels kosovars, afirmant solemnement: «Gràcies Kosovo, llarga vida a Kosovo». «Avui (per ahir) he viatjat per Kosovo. He compartit l'orgull i l'entusiasme de centenars de votants amb els quals m'he trobat», assenyalà.

«Poble de Kosovo, avui m'he fet sentir orgullós», afegí. La «participació va ser massiva» en aquestes eleccions, presentades per l'ONU com els primers comicis completament lliures de la història de la província. No es registraren incidents d'importància durant la votació. «Aquest 28 d'octubre va ser el dia menys violent des que arribam» el juny de 1999, subratllà l'administrador de l'ONU.

Així mateix, Kouchner es comprometé a celebrar noves eleccions municipals en les regions sèrbies, després del boicot a les eleccions d'ahir decidit per aquesta comunitat. Kouchner afirmà que reobriran les llistes electorals en les regions en les quals la majoria sèrbia no s'ha pogut expressar,a més prometé noves eleccions d'aquí a alguns mesos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris