cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Els arxius dels Borja valencians a Roma, reunits al Diplomatàrium

L'ambiciós projecte recupera en 50 volums el material de la família

73502

Agustí Villaronga protagonitzà amb «El mar» la cloenda.

La 29a edició dels premis Octubre està a punt d'arribar al seu desenllaç, amb l'entrega aquesta nit del guardons en les categories de narrativa, poesia i assaig a més dels que atorga la publicació El Temps. Però els Octubre van més enllà del simple reconeixement i duen lligades una sèrie d'activitats. En la present edició aquestes s'han posat de manifest a través del XIII Encontre d'Escriptors, el VI Congrés de Pensament, el IX Congrés de Mitjans de Comunicació i el Simposi Internacional Literatura, Història i/o propaganda.

Les propostes, que es tancaren ahir, han reunit un total de 525 congressistes d'arreu dels Països Catalans i 200 personalitats destacades del món de la cultura i la política. L'acte que tancà les diferents activitats fou la projecció de la pel·lícula d'Agustí Villaronga El mar, que fou presentada per Villaronga i la productora, Isona Pasola. Per altra banda, un dels actes centrals d'aquesta setmana dels Octubre és la presentació del projecte Diplomatàrium Borja. Aquesta ambiciosa iniciativa editorial consisteix en l'edició, en més de 50 volums durant dos anys, de l'aplec de tota la documentació sobre els Borja disseminada pels arxius d'arreu del món.

Avui a les 12.00 hores al paranimf de la Universitat de València se signa el Diplomatàrium, així com també un protocol d'intencions per part dels representants de les diveres institucions per garantir la continuïtat del projecte. L'acte tindrà la presència de destacades personalitats i estudiosos d'aquesta família, com són Pedro Ruiz Torres, rector de la Universitat de València; el pare Sergio Pagano, prefecte de l'Arxiu Secret Vaticà (arxiu base pel que fa a la documentació dels Borja juntament amb el Cerveró de València); Ramon Arnau, degà de la Seu de València; Romeo de Maio, historiador; Jocelyn Hillgarth, també historiador i el pare Miquel Batllori, que retrà homenatge a un dels principals estudiosos dels Borja, Lluís Cerveró.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris