cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Indemnitzaran les víctimes afectades per la malaltia de les vaques boges

Un informe acusa l'Executiu d'actuació negligent

El Govern britànic anuncià ahir la creació d'un fons d'ajuda a les víctimes humanes de la malaltia de les vaques boges, després de la publicació d'un informe que retreu als poders públics haver-se torbat a informar sobre l'amplitut del problema.

En una sessió a la Cambra dels Comuns, que semblava un acte de contrició col·lectiva de la classe política, el ministre d'Agricultura, el laborista Nick Brown, prometé una ajuda generosa a les víctimes d'aquesta «tragèdia nacional».

En nom dels governs conservadors que dirigien el país quan aparegué la malaltia, un portaveu tori, Tim Yeo, «presentà disculpes». «Tots hem d'acceptar les nostres responsabilitats», declarà el primer ministre de l'època, John Major.

L'informe realitzat per lord Phillips sobre el mal de les vaques boges critica durament l'actuació del Govern conservador per prevenir que no s'estengués aquesta malaltia, ja que assegura que es va posar en perill «la salut pública» i es va actuar tard i de manera descoordinada. El ministre d'Agricultura, Nick Brown, ha assegurat que es realitzarà un altre informe en el qual es determinarà si s'han de prendre mesures disciplinàries contra aquells que no varen complir degudament amb les seves responsabilitats.

El ministre va apuntar que «encara que el Govern va prendre mesures, aquestes no foren les adequades i a més es prengueren massa tard». Brown explicà que en principi no se sabia amb certesa si el mal es podia transmetre als humans. Quan així es confirmà «no es va comunicar al públic ni a tots aquells que havien de prendre les mesures oportunes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris