cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Breus

• ITÀLIA

Concurs de telefonia mòbil La subhasta de les cinc llicències italianes de telefonia de tercera generació (UMTS) es va tancar ahir amb la retirada del grup Blu després de només deu rondes de puges, el que representa un fort cop per l'Estat italià, que únicament recaptarà 12.162 milions d'euros, la meitat del previst. L'abandó de Blu suposa, a falta de la ratificació del Govern, l'adjudicació de les llicències a les altres cinc societats que participaven a la competició: els operadors GSM Tim, Omnitel i Wind i els consorcis Andala i Ipse 200, liderat per Telefónica.EP.

• FRANÇA

Le Pen perd l'acte de diputat El Parlament europeu va retirar ahir al president del Front Nacional francès, Jean-Marie Le Pen, la seva condició de diputat de l'Eurocambra. La sanció es deu al fet que el Govern francès acusa el president del Front Nacional d'haver colpejat la batlessa de la localitat de Mantes-la Ville, Annette Peulvast-Bergeal, durant la campanya electoral per a les legislatives del 1997. Le Pen, que va oferir en abandonar la sala de plens europea una roda de premsa, qualificà la decisió del Parlament europeu d'«injustícia sense precedent en la història» d'aquest organisme. EP.

• UGANDA

Deu nous casos d'ébola Membres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han detectat deu nous casos d'infecció del virus ébola en ciutadans de l'àrea de Gulu (nord d'Uganda), mentre que la xifra de morts per aquesta epidèmia puja a 54 persones. El Govern ugandès va reiterar que, tot i la detecció d'aquests nous casos, l'àrea on hi ha el virus de l'ébola es manté sota control i no hi ha riscs de propagació. Fins al moment, s'han comptabilitzat un total de 159 persones infectades per aquesta epidèmia des de fa una setmana. Segons les autoritats, quan la primera víctima va morir a Gulu, els seus familiars varen seguir el ritu tradicional d'enterrament, es varen rentar tots junts les mans en una pila, i això va facilitar que el virus començàs a estendre's entre la població d'aquesta zona del nord d'Uganda.EP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris