cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

L'euro cau fins als 0'8377 dòlars, el nivell més baix de la història

Els experts creuen que la moneda podria registrar més mínims

L'euro continua batent rècords negatius. El Banc Central Europeu (BCE) va fixar ahir el canvi oficial de l'euro respecte del dòlar en 0'8377 unitats, fet que suposa el nivell més baix registrat per la moneda europea des del seu naixement i eleva el preu del dòlar a 198'6 pessetes. Segons el canvi establert ahir per l'institut emissor europeu, l'euro acumula una depreciació del 28'4 per cent des de la seva estrena als mercats l'1 de gener de 1999, quan es canviava a 1'17 dòlars.

La firma d'anàlisi Finconsult estima que els nous mínims registrats per l'euro després de la intervenció liderada el passat 22 de setembre pel BCE per donar suport a la seva cotització als mercats ha col·locat l'euro «en una situació de vulnerabilitat que podria ampliar-se amb nous mínims». El BCE va dirigir en aqueixa data una operació als mercats de divises, juntament amb la Reserva Federal nord-americana (Fed), el Banc d'Anglaterra, el del Japó i el del Canadà, de compra d'euros i venda de divises, que va permetre fixar aqueix dia el canvi oficial en 0'8890 unitats.

No obstant això, la moneda europea no va aconseguir mantenir-se ni una setmana a la forquilla dels 88 centaus de dòlar. Els experts coincideixen a assenyalar que la recent espiral de depreciació en què es troba immers l'euro respon a les declaracions que va realitzar la setmana passada el president del BCE, Wim Duisenberg, en un diari britànic, en què descartava una nova intervenció en els mercats per donar suport a la seva cotització a causa de la proximitat de les eleccions presidencials als Estats Units i el recrudiment de tensions al Pròxim Orient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris