cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

El retorn de Montesinos, mà dreta de Fujimori, agreuja la crisi al Perú

El vicepresident dimiteix i l'oposició convoca el país a mobilitzacions

La crisi política peruana s'accentuà ahir en tornar al país l'exassessor presidencial Vladimiro Montesinos i en presentar la seva dimissió el vicepresident primer, Francisco Tudela. El retorn de Montesinos al Perú ha provocat també la convocatòria per l'oposició de manifestacions populars contra l'arribada de l'exassessor procedent de Panamà, on viatjà fa un mes després de ser denunciat per presumpta corrupció.

De fet, el congressista opositor Jorge del Castillo va considerar «un desafiament al poble peruà» la tornada de Vladimiro Montesinos al país. Del Castillo, membre del Partit Aprista, socialdemòcrata, va declarar que «la seva presència desestabilitzarà el procés de democratització del país» després d'una reunió motivada per la tornada de Montesinos a Lima des de Panamà, on ha estat un mes fins que el Govern li ha rebutjat la petició d'asil.

La situació determinà que el president peruà, Alberto Fujimori, convocàs a una reunió urgent el Consell de Ministres, en el palau de Govern de Lima. Posteriorment, es reuní amb el president del comandament conjunt de les Forces Armades i cap de l'Exèrcit, general José Villanueva, i els comandants generals de la Marina, almirall Antonio Ibárcena, i de la Força Aèria, general Elesván Bello.

Montesinos és acusat pels opositors de dirigir violacions als drets humans, tortures, crims i espionatge telefònic quan estigué al comandament del Servei d'Intel·ligència Nacional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris