nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Juncosa: «'Caravel' era la típica revista avantguardista dels anys 30»

El subdirector del Reina Sofia intervé al seminari sobre la publicació

Enrique Juncosa, subdirector del Centre Reina Sofia de Madrid, es troba de visita a l'Illa amb motiu de la presentació del llibre Caravel. Una revista norteamericana de literatura publicada en Mallorca en los años treinta, del qual ha estat el traducctor i ha selccionat els texts. La presentació d'aquest llibre s'inclou dins el seminari que té lloc des d'ahir i fins el proper dijous al Centre de Cultura de Sa Nostra i que tracta el tema de les revistes literàries publicades a Mallorca i se centra en Caravel.

Juncosa va començar a treballar en la revista els anys 86-87 però en aquells moments no va trobar sortida al seu treball. No va ser fins anys més tard, cap a l'any 91 que no va acceptar la proposta de l'editorial Calima per tirar aquest projecte definitivament endavant. El subdirector del Centro Reina Sofia, llicenciat en filologia anglesa, ha estat l'encarregat de seleccionar els texts dels cinc diferents números de la revista i fer la posterior traducció. Juncosa comenta que «la primera traducció la vaig fer fa quinze anys i no em pareixia del tot correcta, però llevat de les petites correccions i alguns afegits a la introducció el treball és l'original, el de fa 15 anys».

Per Juncosa, «Caravel era una revista molt de la seva època, de mitjans dels anys 30, era avantguardista i experimental i malgrat els editors no són gaire coneguts, de fet no se saben gaire coses sobre ells, els col·laboradors sí que són, en alguns casos, escriptors i figures prou conegudes de la literatura nord-americana». Pel que fa a la noticia apareguda a la premsa sobre els 47 quadres de Miró que el Centre Reina Sofia té al seu magatzen Juncosa simplement explicà «que el centre té moltes peces de la seva col·leció que no estan exposades al públic, però en cap moment no se'n descarta el préstec, sempre que es garanteixi la seva perfecta conservació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris