nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Blanca de Mora, viuda de Miguel Àngel Asturias, mor a Palma

La petjada de l'escriptor Miguel Àngel Asturias a l'Illa torna a ser actualitat per una trista notícia, la mort, aquest dijous a Palma, de Blanca de Mora Araujo, la seva viuda. Les restes mortals de la finada està previst que siguin incinerades avui horabaixa al cementeri de Bon Sosec a les 17.30 hores. Blanca de Mora, que hauria fet 97 anys el proper dia u de novembre, vivia a Palma amb una família argentina amiga. La viuda de Miguel Àngel Asturias es traslladà al domicili d'aquests durant la dècada dels noranta.

Aquests amics comentaren ahir que la seva vida «s'anà apagant com una espelma». La viuda de l'escriptor morí al seu domicili després d'un procés de deteriorament de la seva salut que es va perllongar més d'un mes. Els amics que la cuidaren durant aquests darrers anys varen celebrar ahir un ofici religiós en la intimitat, però es preveu que, aproximadament d'aquí a una setmana, s'anunciï la data i el lloc del funeral, en el qual no es descarta la participació d'alguna institució pública.

Per desig exprés de la finada, les seves cendres seran traslladades a París, on reposaran al lloc de les del seu marit en el cementeri de Père Lachaise. El matrimoni passà llargues temporades a l'Illa. En una casa a punta Negra de nom «Xaloc» el premi Nobel va escriure gran part de la seva important obra. La figura de Miguel Àngel Asturias va ser recordada a Palma el mes de maig de 1999 en el decurs d'una vetlada literària.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris