cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Breus

• EUA/CUBA

Alleugeriment de l'embarg El Senat nord-americà aprovà amb 86 vots a favor i 8 en contra, el projecte de llei que autoritza l'exportació d'aliments i medicaments a Cuba, encara que prohibeix el finançament d'aquestes vendes per part del Govern o els bancs nord-americans. L'esmentat text va ser aprovat dimecres passat per la Cambra de Representants, per 340 vots en favor i 75 en contra. A més, el president Bill Clinton ho firmarà per donar-li el rang de llei. Així mateix, les disposicions d'aquest projecte llei afecten l'Iran, Líbia, el Sudan i Corea del Nord, països també subjectes a embargs.E.P.

• REGNE UNIT

La responsabilitat de Railtrack Railtrack, la societat privada encarregada de la infraestructura ferroviària al Regne Unit, reconegué ahir la seva responsabilitat en l'accident de tren que causà quatre morts dimarts passat al nord de Londres. En un comunicat fet públic ahir, la societat indica que segons les estimacions preliminars, «un rail romput causà el descarrilament» del tren i que «l'estat del rail, que no havia estat revisat en cinc anys, era totalment inacceptable». «El rail s'havia de canviar el novembre. Aquest canvi s'hauria d'haver fet abans, fet que revela la responsabilitat de la societat privada Railtrack», afegeix el text. AFP.

• ITÀLIA

Sis immigrants morts Els cadàvers de sis persones, probablement immigrants extracomunitaris, varen ser trobats dimecres per la Policia en la voravia d'una carretera en els voltants de Foggia (sud d'Itàlia). Segons la Policia, les sis persones moriren per asfíxia, per la qual cosa ha avançat la possibilitat que els cossos hagin estat descarregats d'un camió que duia a bord un grup d'immigrants il·legals. Un metge forense va fer un primer reconeixement dels cadàvers, tots ells d'homes, i apunta l'asfíxia com la causa de la mort, encara que tots els cossos presentaven ferides, que haurien estat produïdes, segons la Policia, com a conseqüència dels cops patits en ser descarregats en marxa del vehicle.AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris