cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

La UE celebra la tornada de Iugoslàvia al si de les democràcies europees

La Unió Europea celebrà ahir a Biarritz la tornada «a la família europea» de la nova Iugoslàvia representada pel seu president, Vojislav Kostunica, a qui els líders dels Quinze oferiren el seu suport. Els caps d'Estat o de Govern de la UE expressaren la seva «gran alegria» perquè Iugoslàvia ha començat el camí de tornada al si de les democràcies europees després de la victòria en les eleccions del 24 de setembre de l'oposició al règim d'Slobodan Milosevic.

La Unió transmeté a Kostunica un doble missatge: rebrà ajuda urgent i tindrà el temps adient per aplicar les reformes que permetin que el seu país adopti els usos i els costums normals en les democràcies europees. El president iugoslau viatjà a Biarritz sense disposar encara d'un acord que resolgui l'amenaça que, per a les intencions democratitzadores de Kostunica, té la persistència d'un Govern de Sèrbia dominat pel partit de Milosevic.

Els Quinze no parlaren del futur de Milosevic en el berenar que compartiren amb Kostunica, que declarà que l'expresident «no té futur polític» a Iugoslàvia «i ell mateix se n'adona cada dia que passa». Kostunica reconegué que el seu Govern té obligació de col·laborar amb el Tribunal Internacional de la Haia pels crims de guerra a l'antiga Iugoslàvia, però afirmà que el lliurament de Milosevic a aquesta instància de les Nacions Unides «no és prioritària».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris