cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Una explosió causa cinc morts i deu desapareguts en un destructor americà

Washington no descarta que es tracti d'una acció terrorista

Un atac terrorista hauria estat la causa de l'explosió en un destructor de la Marina de Guerra dels EUA a Iemen que causà ahir la mort de cinc militars, la desaparició de deu més i trenta-cinc ferits. Les autoritats dels Estats Units indicaren que tenen raons per sospitar que va ser una acció deliberada i que els autors podrien haver comès un atac suïcida mitjançant una petita embarcació, que suposadament ajudava a amarrar el Cole.

El destructor de la Marina de Guerra del Pentàgon US Cole, amb 350 militars a bord, es trobava en al port iemení d'Aden per abastir-se de combustible quan es va sentir una forta explosió que aixecà una immensa columna de fum. Testimonis presencials apuntaren que just abans havien vist una petita barca pneumàtica en les proximitats amb dos homes a l'interior. L'impacte va obrir un forat de cinc metres per deu en el buc a l'altura de la línia de superfície, en un dels costats del destructor. La inundació a l'interior del destructor es controlà ràpidament.

El Govern dels EUA decidí l'enviament immediat d'un equip antiterrorista a Iemen perquè s'investigui si efectivament es tracta d'un atac terrorista. Si es confirmàs aquesta suposició, la secretària d'Estat, Madeleine Albright, afirmà que «Estats Units actuarà amb tots els seus recursos per trobar els culpables».

Albright afirmà que els Estats Units no es deixaran intimidar per incidents com l'ocorregut ahir al Cole i destacà que es prendran totes les mesures necessàries per protegir els nostres soldats i diplomàtic». En un to desafiant afirmà que aquestes mesures de protecció «no significa que amaguem el cap sota terra. Nosaltres som àguiles».

Això no obstant, el president iemenita, Alí Abdalà Saleh, descartà que un acte terrorista hagi estat la causa de l'explosió. «Segons les primeres informacions, l'incident no va ser un acte deliberat», assegurà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris