nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

La compilació documental dels Borja centrarà els Premis Octubre

«El mar» i Villaronga figuraran entre la presència illenca als actes

79472

El pare Miquel Batllori parlarà dels Borja.

En l'any de la celebració del cinquè centenari del jubileu del papa Alexandre Borja, el Paranimf de la Universitat de València es vestirà de gala el proper dissabte dia 22 per acollir l'acte de presentació d'un projecte editorial sobre els Borja, inclòs dins de la setmana d'activitats culturals i litaràries dels Premis Octubre.

El projecte d'edició del Diplomatari Borja és un dels més ambiciosos d'Europa, que comptarà amb 50 volums i aplegarà tota la documentació que sobre els Borja hi ha disseminada per tots els arxius arreu del món. L'acte, que retrà homenatge a Luis Cervero Gomis, un dels estudiosos més acreditats sobre aquesta família valenciana, comptarà amb destacades personalitats, entre les quals cal esmentar la presència del pare Miquel Batllori, Pedro Ruiz Torres, rector de la Universitat de València, Jocelyn Hillgart o Romeo De Maio, entre d'altres especialistes que parlaran de la significació política, cultural, religiosa i econòmica de la família dels Borja.

Juntament amb l'entrega dels guardons de narrativa, poesia i assaig, aquest acte posarà el punt i final de la setmana dels Premis Octubre, que se celebren cada any a la ciutat de València i que arriben enguany a la 29a edició. A més a més de la concessió dels tres guardons i la presentació del Projecte del Diplomatari Borja, al llarg de la setmana se celebraran alguns congressos simultanis, reunint els estudiants en sessions que en aquesta edició giren entorn del factor comunicatiu com a lligam de les societats contemporànies.

Al llarg de la setmana hi haurà a València una destacada presència illenca. Agustí Villaronga presentarà la seva darrera pel·lícula, El mar, basada en la novel·la de Blai Bonet del mateix títol, en l'apartat «Fer literatura, fer cinema» que s'inclou en el marc del XIII Encontre d'Escriptors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris