lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

La tomba del patriarca bíblic jueu Josuè és destruïda i cremada pels palestins

La violència continuà ahir amb la mort de quatre àrabs i el segrest de tres israelians

A cop de barres de ferro, de piquetes i d'útils diversos, els palestins començaren a destruir ahir la tomba de Josuè, braç armat de Moisès i símbol odiat de l'ocupació israeliana, després que els soldats hebreus evacuassin el lloc. Als voltants d'aquest indret sant del judaisme, ja que Josuè encapçalà per al poble jueu l'ocupació de la terra promesa, milers de palestins es concentraren per manifestar la seva alegria per l'evacuació, llançant ràfegues de trets amb les seves armes automàtiques i agitant banderes.

A l'interior, diverses desenes de persones començaren a destruir les cinc habitacions de l'edifici on es troba la tomba del patriarca Josuè abans d'atacar les parets de l'edifici. Els manifestants es mostraren sords a les cridades del governador de Naplusa, Mahmud al-Aloul, que els demanà personalment no perjudicar els llocs mentre els policies palestins presents, prop d'un centenar, no aixecaren ni un dit per impedir-los-ho.

«Us promet que els israelians no tornaran» exclamà, en va, el governador, el fill del qual resultà mort fa alguns dies per l'Exèrcit israelià. Un portaveu del Govern israelià, Najman Shai, qualificà la situació de «dolenta» i es reconegué «decebut» per l'actitud dels palestins. «L'Autoritat Palestina prometé al nostre comandant militar a Naplusa, en llargues negociacions durant les darrers hores, que impediria a la multitud entrar, robar, disparar», declarà a la cadena CNN.

Ahir dematí quedà clar que aquests compromisos no es tingueren en compte. «Avui "avui" constitueix la primera etapa de l'alliberament d'al-Aqsa (Jerusalem «la Santa» per als àrabs»), una de les dues mesquites que hi ha a l'esplanada de les Mesquites de Jerusalem, tercer lloc sant de l'Islam, declarà a una multitud en deliri Amin Maqbul, un responsable local de Fatah, el moviment del líder palestí Iasser Arafat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris