cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Onze palestins moren el «Dia de la Ira» decretat per les organitzacions àrabs

L'israelià Barak acusa el francès Chirac d'incitar «al terrorisme» donant suport a Arafat

Tal com es temia, la jornada d'ahir estigué marcada per la violència en els territoris ocupats palestins, inclòs Jerusalem Est. El balanç total de víctimes a darrera hora d'ahir era d'onze palestins morts durant la «Diada de la Ira», jornada decretada per part de diverses organitzacions polítiques palestines, particularment les islamistes Hamas i Yihad Islàmica.

La jornada havia començat amb una calma que, almenys a Jerusalem, no semblava tensa. En aquesta ciutat dividida i disputada s'esperava l'afluència de desenes de milers de fidels al prec d'Al-Aksa, ja que es tractava d'un divendres (dia sagrat musulmà). Va ser precisament en aquesta mesquita on s'iniciaren la setmana passada els incidents entre palestins i forces de seguretat israelianes que degeneraren en un violent i desigual conflicte, el més greu ja en deu anys.

No obstant això, només uns pocs milers es congregaren per al servei religiós d'Al-Aksa. Des de la matinada, un tancament total de fronteres amb els territoris ocupats va impedir a la majoria de palestins arribar a Jerusalem. En aquesta ciutat, detencions prèvies i diversos filtres policíacs reduïren substancialment el nombre d'assistents, sobretot en el cas dels joves. Malgrat tot, començaren els enfrontaments entre Policia israeliana i palestins que es cobrà 11 víctimes mortals.

Altrament, el primer ministre israelià, Ehud Barak, acusà ahir, en una entrevista en la televisió, el president francès, Jacques Chirac, d'haver incitat al «retorn del terrorisme» donant suport a les demandes del president de l'Autoritat Palestina, Iasser Arafat, durant les reunions de dimecres a París.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris