algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Moneo recomana no situar el palau de congressos a la façana marítima

L'arquitecte, pare del Kursaal, oferí una conferència dins el cicle Futurisme

L'arquitecte Rafael Moneo oferí ahir vespre a Palma una conferència en el marc del cicle Futurisme centrada en l'edifici Kursaal de Sant Sebastià i amb el paisatge com argument. El reconegut tècnic tudelà, artífex a més del referit edifici, de projectes emblemàtics com ara el de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, el Museu de Belles Arts a Houston o el museu Thyssen de Madrid, opinà que el futur palau de congressos de Palma «potser no s'hauria d'ubicar vora la mar, sinó aprofitar un de tants espais que han quedat desvertebrats».

Moneo deixà caure aquesta consideració en el sentit que la façana marítima ja compta amb suficients espais emblemàtics com per afegir-li un edifici singular. Acostumat a dur endavant projectes de nova planta i essent un dels tècnics més destacats de l'arquitectura moderna, actualment treballa en el projecte de rehabilitació de l'antiga possessió de Son Forteza d'Alaró. L'objectiu del projecte és el de reconvertir l'espai d'aquesta finca rural en una fundació per a l'empresa mallorquina Camper.

Respecte de l'arquitectura popular, l'arquitecte afirmà que «és extremadament racional i respectuosa amb l'entorn», mentre que la moderna «intenta expressar l'esperit del temps actual a la vegada que plasma altres formes plàstiques amb l'objectiu que les persones s'hi sentin a gust». També pensa que el món d'avui «és molt més artificial», això no obstant, «l'escassesa de mitjans obliga a la racionalitat de les obres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris