algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Comencen les obres de construcció de la nova biblioteca pública de Mallorca

Es preveu que l'edifici estigui acabat al final del 2002 o a principi del 2003

97154

Muñoz amb l'arquitecte Jose Luis Clabo (segon per l'esquerra).

S. A.

El director general de Cultura, Pere Muñoz, dóna per oficialment iniciades les obres de la biblioteca pública de Mallorca a l'edifici de Can Salas (plaça de Santa Catalina), tot i que les tasques de neteja i aplanament del terreny ja havien començat amb anterioritat. La construcció es perllongarà durant dos anys amb un pressupost de 627 milions en obres, que poden arribar fins a una quantitat molt més elevada si afegim dotacions i infraestructures.

L'arquitecte Jose Luis M. Clabo, guanyador del concurs, ha projectat un edific basat en la nova concepció de les biblioteques. «El que volem fer és obrir l'edifici a l'exterior i adaptar la biblioteca als nous mitjans». L'edifici està estructurat en sis plantes, quatre sobre rasant, que inclourà un soterrani i un semisoterrani dedicats, bàsicament a l'arxiu i sales de lectura, i l'hemeroteca a la planta baixa. La primera planta, que conservarà els arcs de la primitiva casa, estarà dedicada als joves, tindrà tambè una sala de lectura i un servei informàtic dedicat a les noves tecnologies.

Pel que fa a la segona planta, aquesta consistirà en una sala de lectura, una d'investigacions i una fonoteca i videoteca. A la tercera planta s'ubicaran les oficines. Aquest edifici, en estar conclòs, serà un dels serveis culturals més importants de les Illes, que servirà també com a dinamitzador i revitalitzador de la zona on està ubicat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris