cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'Espai Ramon Llull s'obre a l'austeritat artística del formenterenc Enric Riera

L'Espai Ramon Llull inaugura avui vespre l'exposició Art-quitectura de l'artista formenterenc Enric Riera. En ella una amalgama de 25 obres d'alè pictòric mostra l'essència dels elements dels paisatges pitiüsos amb la intenció de transmetre allò que sol passar desapercebut.

Totes elles són obres d'una sensualitat austera, d'una immobilitat aparent que contrasten a la vegada amb la seva vivacitat latent i per sobre de tot en les quals destaca l'atreviment de la buidor i la depuració cap a la senzillesa. L'exposició, presentada ahir pel conseller Damià Pons, juga amb els colors blanc i blau com a essencials per inscriure l'obra «en la línia de l'abstracció eivissenca i recollir les peculiaritats i l'autosuficiència artística de les Pitiüses».

Els blaus de la mar, els blancs de la llum i la sorra, veritables colors de Formentera, han servit a l'artista per transmetre «la tranquil·litat de l'illa a través d'imatges amb poca profunditat o planes». Segons Riera, «la realitat sempre es presenta com a caòtica, d'aquest punt parteix la necessitat d'un ordre i d'aquest, aquí el geometrisme de les obres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris