nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Milosevic prepara la segona volta mentre són rebutjades les queixes de l'oposició

Kostunica pretén una mediació internacional per evitar una nova votació diumenge

88966

Milosevic aplaudeix la decisió de la Comissió Electoral.

El president iugoslau Slobodan Milosevic es prepara per a la segona volta electoral, després que la Comissió electoral rebutjàs ahir les queixes de l'oposició sobre els resultats oficials, que dóna la majoria absoluta a la coalició de Milosevic en el Congrés i fixa una segona volta en no tenir cap dels dos candidats més del 50% dels vots en les presidencials.

Mentrestant, l'oposició pretén una mediació internacional per poder presentar les seves proves sobre el triomf de Vojislav Kostunica per majoria absoluta, el que evitaria la segona ronda del 8 d'octubre. Milosevic aparegué ahir, en la cerimònia anual de promoció de subtinents de l'Acadèmia militar, en companyia del ministre de Defensa, Dragoljub Ojdanic, i del cap de l'Estat Major, general Nebojsa Pavkovic.

Durant l'acte Milosevic manifestà que «l'any passat derrotàrem exèrcits estrangers que no s'atreviran a tornar a atacar, excepte si porten una invitació firmada pels enemics interns amb el pretext que seria l'única forma de salvar les nostres vides, quan en realitat seria la millor manera de perdre-les», manifestà Milosevic, al·ludint a l'oposició.

Milosevic prossegueix la seva campanya electoral, en la qual es presenta com l'home que guanyà l'OTAN i en la qual torna a acusar de servilisme prooccidental l'oposició. Per la lliberal i proeuropea Oposició Democràtica de Sèrbia (DOS), no hi haurà una segona volta electoral gràcies al triomf indiscutible del seu candidat, Kostunica, en les presidencials del passat dia 24, quan obtingué un suport del 51'34 per cent dels votants.

La Comissió electoral estatal assegurà, però, que Kostunica fregà però no arribà al 50 per cent dels vots, límit necessari perquè no es repeteixi la votació, encara que admeté que guanyà la primera ronda amb uns dotze punts de diferència sobre Milosevic. Els observadors consideren que si l'oposició acabàs per acceptar una nova competició, la derrota de Milosevic seria encara més contundent, i els Governs occidentals recomanen al DOS que no descarti aquesta possibilitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris