lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

La història i patrimoni documental, a debat

C.C. Palma.
A partir de demà i fins el proper dia 13 d'octubre, el Monestir de Santa Maria de la Real serà el marc incomparable en el qual els especialistes de l'arxivística, la història i el patrimoni documental es reuniran per participar en un curs nascut ara per tal de contribuir a pal·liar els dèficits en matèria formativa que pateixen aquests professionals dels arxius.

El curs, de 35 hores i coordinat pel professor d'Història Medieval de la UIB Pau Cateura, ha estat organitzat pel Consell de Mallorca iniciant una nova línia de treball encaminada a donar suport a la formació de professionals per gestionar els arxius i el valuós patrimoni documental que es conserva a l'Illa.

Isabel Garau Llompart, el director de l'Arxiu del Regne de Mallorca, Ricard Urgell, i les tècniques en conservació i restauració de documents gràfics Joana Maria Seguí i Carme Celià, a més de Pau Cateura, integren el professorat d'un curs en el qual, a través de diverses sessions, s'abordaran qüestions referents a la conservació de documents (suports, elements sustentants, causes d'alteració i els seus efectes, mètodes preventius i controls de conservació) i arxivística (patrimoni documental, suports dels documents, edificis i instal·lacions).

En les darreres sessions, el curs farà també una visita a l'àmbit dels castells i la defensa del territori en l'Edat Mitjana. Així mateix es preveu també un desplaçament del grup a l'Arxiu del Regne de Mallorca per aplicar en casos pràctics les problemàtiques abordades en les sessions teòriques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris