nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'autonomia de Còrsega fa que el ministre d'Interior francès dimiteixi

Chevènement és substituït per Daniel Vaillant, home fidel de Jospin

La notícia que s'esperava des de feia setmanes es féu ahir pública: el ministre francès d'Interior, Jean-Pierre Chevènement, ha dimitit del seu càrrec a causa de les seves diferències d'opinió amb el primer ministre, Lionel Jospin, a propòsit del projecte d'autonomia del cap de Govern per a Còrsega. Aquest és un cop dur per al gabinet Jospin, que perd un dels seus polítics de major experiència. Chevènement serà substituït en el càrrec per l'actual ministre de Relacions amb el Parlament, Daniel Vaillant.

«Jean-Pierre Chevènement m'ha indicat que, a causa de les seves apreciacions sobre l'actuació del Govern respecte de Còrsega, no desitja continuar en l'exercici de les seves funcions ministerials», afirmà Lionel Jospin en un comunicat difós ahir per la seva oficina, la primera notícia oficial sobre l'esperada dimissió.

En un altre comunicat, Chevènement precisà que les citades diferències sobre Còrsega li fan «impossible» presentar el projecte del cap de Govern davant el Parlament la pròxima tardor, ja que desaprova «la perspectiva i el context en què se situa». El ministre afegeix que comunicà oficialment a Jospin aquest extrem el passat 19 de juliol.

En resposta, Jospin assegurà lamentar aquesta decisió, i reté «un calorós homenatge a la seva actuació com a ministre d'Interior» durant els tres darrers anys. «Li exprés la meva estimació com a responsable polític i li reiter la meva amistat», afegí el cap de Govern socialista, coincidint en aquest sentit amb el seu excol·laborador, que també expressà la seva amistat amb el primer ministre.

També afirmà Chevènement que continuarà treballant «al servei dels interessos» de França «segons la idea que tinc del país». «M'ha agradat treballar en el Ministeri d'Interior», afegí, destacant els avanços que, «amb el suport del primer ministre», aconseguí en matèria d'immigració, Policia Municipal, modernització de les prefectures, i serveis de Bombers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris