nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

La crisi dels ostatges s'agreuja amb el segrest d'un nord-americà

La crisi dels ostatges de l'illa de Jolo al sud de les Filipines es complicà ahir encara més amb l'anunci del segrest d'un estadounidenc per part dels rebels musulmans del grup Abú Sayyaf, que ja tenen en el seu poder 6 europeus i 17 filipins.

Abu Sabaya, que es presentà com a portaveu del moviment rebel, anuncià ahir la captura de dilluns a Zamboanga d'un estadounidenc identificat com a Jeffrey Craig Schilling, que després hauria estat duit en vaixell fins a l'illa de Jolo.

Aquest portaveu dels rebels és membre d'una de les faccions del grup Abú Sayyaf, una de les quals té encara en el seu poder 23 ostatges després de l'alliberament entre diumenge i dilluns de 6 occidentals que arribaren ahir a Trípoli.

La captura del ciutadà estadounidenc és un cop dur per a Manila i el seu negociador principal, Roberto Aventajado, segons consideren alguns observadors.

Els serveis d'immigració filipins confirmaren ahir que la identitat d'aquest ciutadà estadounidenc facilitada pels rebels correspon a un home de 24 anys que arribà a les Filipines el passat 8 de març. Els rebels han amenaçat ja d'executar aquest estadounidenc si no obtenen l'alliberament de Ramzi Iussef, condemnat als Estats Units per un atemptat contra el World Trade Center de Nova York.

A més d'amenaçar de matar l'estadounidenc, Abú Sayyaf digué que els rebels farien en tres dies «dues noves demandes», que no precisà, a canvi de l'alliberament de l'ostatge nord-americà. Sabayya digué, també, que la raó d'aquest segrest no són els doblers, però agregà, no obstant això, que «un estadounidenc val deu europeus».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris