algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Aramburu troba a Palma un poblat talaiòtic de 10.000 metres quadrats

Amb aquesta troballa es demostra que el municipi de Palma té tanta densitat en jaciments com la resta de l'Illa

L'arqueòleg Javier Aramburu ha tornat a descobrir vestigis talaiòtics en el municipi de Palma. Es tracta d'un poblat de 10.000 metres quadrats que, tot i trobar-se en el nucli urbà, està lliure d'edificacions. «És un poblat desconegut i la seva importància rau en el fet que, de moment, és el més proper a Palma», comentava.

«Malgrat que ja han transcorregut 1.500 anys de del seu abandonament, conserva en la seva superfície moltes restes ceràmiques i de construcció, la base d'un talaiot i restes d'habitacions. No es veu res de la muralla perquè probablement fou esbutzada». D'entre les peces trobades, Aramburu destaca un coll d'àmfora datat en el segle V abans de Crist, que servia per transportar vi.

«Un cop més es demostra que el terme de Palma és força ric en jaciments. Després de dos anys de recórrer la zona he comprovat que la seva densitat és igual a la resta de l'Illa, riquesa que no s'ha traduït en interès per part de les administracions. Quan jo vaig començar a fer feina no hi havia jaciments en tres quartes parts del municipi», afegí.

L'arqueòleg assenyalà així mateix que «seria interessant que fossin degudament catalogats i preservarts com el testimoni més antic de la presència de l'home en les rodalies de Palma». Aramburu apunta que el poblat corre perill perquè es troba en zona urbana, concretament entre dos solars en ús.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris