nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'accident de l'Airbus de GulfAir, amb 143 morts, es degué a un error humà

Els familiars, desesperats, comencen a identificar les víctimes del sinistre aeri

93390

Les restes de l'avió sinistrat apareixen davant les costes de Barhain.

Un error dels pilots és l'origen de l'accident de l'avió de GulfAir que dimecres caigué a la mar amb 142 persones a bord, segons indicà ahir la televisió oficial dels Emirats Àrabs Units, el Govern dels quals és accionista de la companyia. Segons aquesta televisió, una de les ales de l'Airbus A-320 «podria haver quedat danyada» en el segon intent d'aterratge, després del qual es precipità a la mar.

L'accident «es degué a una errada humana i no a una pana tècnica. El pilot cometé una errada en el primer intent d'aterratge, i una de les ales de l'avió podria haver resultat danyada en el segon i fer caure l'avió a la mar», indicà la font. Tots els ocupants del vol GF072 de GulfAir, 143 persones, perderen la vida en caure l'avió Airbus en el qual viatjaven a les aigües del golf Pèrsic enfront de la costa de Bahrain. Ahir es visqueren escenes de gran angoixa quan els familiars de les víctimes començaren a identificar els cadàvers. Desfets pel dolor, els familiars es pegaren al pit, proferiren crits histèrics quan els responsables de GulfAir llegiren els noms dels 135 passatgers del vol GF-072 que volava entre el Caire i Bahrain. Almenys 26 nins figuraven entre les víctimes de l'avió, els vuit tripulants del qual també moriren.

«Expressam el nostre condol a totes les famílies de les víctimes», afirmà el vicepresident de la companyia aèria, Alí Ahmadi, davant les 160 persones reunides en el saló d'un hotel de Manama. Mentrestant, l'aparició de les dues caixes negres de l'avió permetrà obrir immediatament la investigació de les causes de l'accident. Fonts oficials bahrainianes informaren ahir de la recuperació de la segona caixa negra, en la qual es troba la gravació de les converses de la cabina de la nau i entre els pilots i la torre de control, que s'espera que pugui proporcionar dades sobre la causa de l'accident.

La primera de les caixes negres, que registra les dades tècniques del vol, va ser recuperada ahir de matinada pels equips de rescat. Les autoridades bahrainianes informaren també que els pilots no feren cap crida de socors abans que l'avió es precipitàs a la mar. El Departament d'Aviació Civil de Bahrain va fer públic ahir un comunicat en el qual assenyala que «els controladors de l'aeroport confirmaren que la tripulació no va fer cap crida de socors. El que s´ha indicat en algunes informacions, que suggerien que un motor de l'avió s'havia incendiat, és pura suposició».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris