cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Les investigacions apunten que la tripulació del 'Kursk' apagà el reactor

La Fiscalia General russa obrí una investigació criminal sobre l'accident

Els mariners que varen morir en l'accident del submarí rus Kursk el 12 d'agost, a la mar de Barentsz, realitzaren un acte heroic «en aturar el reactor apagant-lo amb les seves vides», segons indicà ahir el general Valeri Manilov, número dos de l'Estat Major de les Forces russes. Segons el general Manilov, els primers elements de la investigació des de la catàstrofe assenyalen que els marins es precipitaren per apagar el reactor del submarí nuclear, quan aquest va patir un xoc violent, probablement després d'una col·lisió, abans d'enfonsar-se a la mar de Barentsz.

Diversos experts afirmaren anteriorment que el reactor estava dotat d'un sistema d'aturada automàtic. Segons les primeres conclusions de la Comissió d'investigació, la majoria dels 118 marins va morir en els minuts posteriors al xoc. El general Manilov indicà també que l'accident «va deixar en evidència alguns defectes de funcionament de les Forces Armades russes». «A causa de mancances financeres, els recursos només es destinen als principals components del potencial militar, mentre que als sistemes perifèrics no se'ls brinda cap atenció especial», afegí.

D'altra banda, la Fiscalia General russa obrí una investigació criminal sobre l'accident del Kursk. En roda de premsa, el fiscal general rus, Vladimir Ustinov, precisà que l'article del Codi Penal en el qual es basen aquestes investigacions es comunicarà més endavant. La Fiscalia comptarà amb l'ajuda dels Serveis Secrets (FSB). Mentrestant, l'FSB investiguen la presència de dos daguestànics, un militar i un civil, a bord del submarí nuclear Kursk, enfonsat a la mar de Barentsz el 12 d'agost per causes encara no especificades. Aquestes dues persones no feien part de la tripulació, sinó que treballaven per a una empresa de la mar Càspia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris