nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Les famílies de la tripulació del 'Kursk' demandaran Putin per denegació d'auxili

El president no accepta la dimissió d'alts càrrecs i s'afirma responsable del sinistre

103404

Una dona plora la mort del seu marit a les aigües de la mar de Barentsz.

Familiars de les víctimes del Kursk decidiren ahir demandar el president rus, Vladimir Putin, per denegació d'auxili als seus tripulants, i alts comandaments militars li presentaren la dimissió. Però Putin anuncià que no acceptarà la renúncia que li presentaren el ministre de Defensa, Igor Sergueiev, i els comandants de l'Armada, Vladimir Kuroiedov, i de la Flota del Nord, Viatxeslav Popov, fins que no es depurin responsabilitats.

Hores abans, els familiars anunciaven demandes civils per «danys morals» contra «el president, el Govern i el Ministeri de Defensa», i per «no adoptar mesures suficients per tal de salvar possibles supervivents» del Kursk. La fundació no governamental El Dret de la Mare, que defensa els drets dels familiars de soldats morts en temps de pau, anuncià que es farà càrrec de l'assessorament jurídic i les despeses de la querella.

La fundació féu pública una carta oberta a Putin en la qual li exigeix «reconèixer la seva responsabilitat» en la tragèdia del Kursk i castigar tots els funcionaris i militars que «varen ocultar als pares dels marins i a la societat la veritat sobre el submarí». «Els polítics i els militars han de respondre dels seus errors, que causaren la mort dels 118 tripulants, per ocultar la veritat sobre la catàstrofe i per rebutjar inicialment l'ajuda estrangera en el rescat», digué Veronica Martxenko, presidenta de la fundació.

En dia de dol nacional, tot Rússia plorà ahir els marins del submarí nuclear enfonsat el passat dia 12 a l'Àrtic quan participava en unes maniobres. Els familiars rebutjaren participar en els honors fúnebres convocats pel Govern rus fins que no es recuperin els cossos, perquè no volen que la tragèdia s'oblidi tan ràpidament, i els militars iniciaren ahir mateix noves maniobres a l'extrem orient del país i n'anunciaren més per als pròxims dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris