nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

La caiguda de l'euro pot obligar el BCE a pujar el preu dels doblers

La caiguda experimentada ahir per l'euro per sota de la barrera psicològica de 0'90 dòlars, fins les 0'8972 unitats, pot obligar al Banc Central Europeu (BCE) a pujar el preu dels doblers en la reunió del seu Consell de Governadors del 31 d'agost. Els analistes aposten per un alça d'un quart de punt des del 4'25 per cent en què està ara el tipus de refinançament, si la decisió es pren en la data esmentada; però, si s'espera a la següent reunió, el 14 de setembre, la pujada seria de mig punt. El BCE, asseguren, ha de prendre decisions urgentment perquè les tensions inflacionistes, aguditzades pels preus del petroli, amenacen el creixement de la zona euro.

L'euro va caure ahir per sota dels 0'90 dòlars, després de la publicació del baròmetre IFO a Alemanya, que posa de manifest la degradació del clima empresarial en aquest país, fins cotitzar a 0'8977 unitats, poc després de les 10.00 hores, en el mercat de divises de Londres. La moneda única acabà el dia amb un canvi oficial fixat pel BCE de 0'8972 dòlars.

La debilitat de la divisa europea front a la moneda nord-americana se suma a les tensions inflacionistes que experimenta l'economia de la zona euro, ja que l'alça continuada dels preus del petroli s'està traslladant a preus finals, amb el consegüent augment de les demandes salarials. Els analistes afirmen que es corre el risc d'entrar en una espiral inflacionista que amenaçaria el creixement econòmic dels onze països creadors de l'euro.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris