algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Pinochet serà interrogat a l'octubre

L'exdictador xilè Augusto Pinochet serà interrogat formalment el 9 d'octubre per violacions dels Drets Humans sota el seu règim, segons informà ahir el jutge Juan Guzmán, encarregat d'investigar les querelles en contra seu. No ha indicat on tindrà lloc l'interrogatori, si bé ha admès que el lloc en qüestió podria ser elegit per l'exgovernant, excap de l'Exèrcit i actual senador, a qui la Cort Suprema va desposseir el 8 d'agost del fur parlamentari que el protegia.

Pinochet, de 84 anys, president de facto entre 1973 i 1990, és acusat de ser responsable dels delictes comesos per l'anomenada «caravana de la mort», un grup de militars que va afusellar o va fer desaparèixer 74 presos polítics a penes iniciada la dictadura.

En la primera fase de les investigacions en el marc d'aquest cas, el jutge Guzmán, que va parlar en una breu roda de premsa per anunciar l'interrogatori del militar, va processar el cap del grup executor, el general Sergio Arellano, i cinc subalterns implicats.

Després del desafur de Pinochet, que el màxim tribunal xilè va aprovar amb una inesperada majoria de 14 vots contra 6, queda pendent la realització d'exàmens mèdics a l'exgovernant. Guzmán féu referència a aquesta qüestió en la roda de premsa, en la qual confirmà la data de l'interrogatori, que serà la primera acció judicial contra Pinochet.

La dreta partidària de Pinochet ha sortit al pas davant de l'imminent judici al seu líder intentant salvar l'obra de govern del militar retirat i retornant-lo a la vida política del país. «El Govern militar fou molt més que les transgressions contra els drets humans, és el que nosaltres podem reivindicar», digué el senador de la Unió Demòcrata Independent (UDI) Hernán Larraín.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris